Hatékony víztisztítók webáruháza.

 

 

AQUAPHOR víztisztítókkal kapcsolatos gyakori kérdések

 

Mi különbözteti meg az AQUAPHOR-t más víztisztítóktól?

Az AQUAPHOR termékek legfőbb előnye a cég által kifejlesztett anyag az Aqualen, amely anyag a háztartási víztisztítás alapvető problémáit/nehézségeit kívánja megoldani, azaz ötvözi a nélkülözhetetlen magas hatékonyságot a “gyors” szűréssel(rövid idő alatt kell megtisztítáni a vizet, mivel az hamar kilép a szűrőközegből).

Miért megfelelő számomra az AQUAPHOR szűrő?

Az AQUAPHOR szűrők hatékonyságát sok éves oroszországi és kelet-európai használat bizonyítja, amely területeken a hálózati víz minősége elmarad a közép és nyugat európai vízminőségtől. Mivel az AQUAPHOR termékek helytállnak szennyezettebb hálózati víz esetén is, így nem okozhat gondot a készülékeknek a kevésbé problémás nyugat-európai, amerika vagy egyéb országok csapvizének kezelése. Ha olyan területen él ahol különösen koszos a víz az AQUAPHOR szűrő tökéletes megoldás lehet: Jobban működik és tovább használható, mint más szűrők.

Milyen szűrőanyagok találhatóak az AQUAPHOR vízszűrőkben?

Az AQUAPHOR szűrő, fő szűrési képességét, az AQUALEN szövetek és a jó minőségű granulált aktív szén különleges kombinációja adja. A szűrő anyag magas elnyelő/abszorpciós arányának és a hatékony felületnek köszönhetően a szűrőn keresztülhaladó víz megtisztul sokféle szennyeződéstől.

Megállítja-e az AQUAPHOR szűrő a baktériumokat?

Az egyik fontos tulajdonsága az AQUAPHOR vízszűrőknek a baktericid hatás. Az AQUALEN szövetek aktív ezüsttel vannak átitatva, hogy elérjék ezt a hatást.  Laboratóriumi vizsgálatok bizonyítják, hogy a szövetek egy gramm szűrési keveréke 10000 baktériumot képes elpusztítani és újraalakulásukat meggátolni.

Meg tudja-e tisztítani az AQUAPHOR szűrő a nem csapból folyó vizet?

Ha ön kutat, artézi forrást vagy más szabadtéri forrást használ, különösen fontos, hogy megtisztítsa a vizet a szennyeződésektől, melyek a környező utakról, mezőkről, farmoról jönnek. Az AQUAPHOR szűrőket a közüzemi csapvíz tisztítására fejlesztették ki, ezért nem hivatottak garantálni a nem közüzemi forrásból származó víz ivóvíz minőségét. Minazonáltal az AQUAPHOR szűrők biztonságosabbá teszik a vizet a szerves vegyületek, egyes nehézfémek és a fertőzéseket okozó baktériumok kiszűrése által.

Milyen hosszan használható egy AQUAPHOR szűrőbetét?

Tudományos megállapítás szerint egy embernek három liter vízre van szüksége naponta. A szűrő élettartama literben lesz feltűntetve. Ossza el ezt a számot hárommal és megkapja hány napig tudja használni a szűrőt. Ossza el ezt a számot hattal, ha a háztartásban ketten élnek, stb. Mindemellett minden készülék szűrőbetétének van egy javasolt használati ideje, amit javasolt betartani.

Honnan tudom, hogy a szűrőpatron elhasználódott?

Sajnos szabad szemmel nem megállapítható a szűrő elhasználódottsága, mert a legtöbb szennyeződés és méreg láthatatlan, íztelen és szagtalan. Az egyetlen megbízható mód arra, hogy megtudja, hogy a szűrő elavult, az az, hogy kiszámolja előre, hogy a család átlag mennyi vizet fogyaszt naponta és elosztja a szűrő élettartamot ezzel a számmal. Ne feledje, hogy az élettartam nem minden esetben egységes- ha ön különösen koszos vizet tisztít akkor esetenként a szűrőt hamarabb kell cserélni. Valamint a javasolt használati időt is érdemes betartani.

Előfordulhat-e hogy az AQUAPHOR víztisztító visszaereszti a felgyülemlett szennyeződéseket az átfolyó tisztított vízbe?

Nem. Az AQUAPHOR szűrőkben használt szűrési kombináció gyorsan és végleg köti meg a vízben található szennyeződéseket. Ahhoz, hogy a szűrő elengedje ezeket a veszélyes anyagokat-például nehézfém ionokat- 600 Celsius fokra kellene felmelegíteni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az AQUAPHOR víztisztítók által kiszűrt szennyeződések nem kerülhetnek vissza a vízbe.

Mi történik ha forró víz megy keresztül az AQUAPHOR szűrőn?

A készülékek ill. szűrőbetétük hideg víz tisztítására szolgálnak. Ha véletlenül meleg/forró víz kerül a készülékbe, akkor azt követően “hütse vissza” azaz folyasson át rajta hideg vizet 4-5 percig. A készüléken többször, visszatérően forró vizet enged át, akkor drasztikusan lecsökkenti annak élettartamát.  Az AQUAPHOR cég gyárt külön szűrőket forró víz szűréséhez,mint például az AQUAPHOR Vikinget forró víz modullal.