Hatékony víztisztítók webáruháza.


 

Ivóvíz, Ivóvíz klórozásacsapvíz

 

Ivóvíznek a szabványok előírásainak megfelelő minőségű vizet nevezzük, melyből testtömegtől függően napi 1,5 - 3 litert javasolt fogyasztani. Az ivóvíz a legalapvetőbb "táplálékunk", amely valójában nem is helyettesíthető semmilyen színezett, cukrozott folyadékkal.

Az ivóvíz a hálózati csőrendszereken keresztül jut el hozzánk, amely rendszerint a vízműveknél (esetleg természetesen - kavicsréteg) kerül tisztításra. A tisztítási folyamatoknak köszönhetően a hálózati víz megszabadul rengeteg szennyeződéstől, de a ma használt tisztítási folyamatok nem képesek maradéktalanul eltávolítani az egyébként ember alkotta mérgeket, vegyszereket.

 

klór

Az ivóvíz minőség helyileg változó, különböző területeken, különböző anyagok találhatóak a hálózati csapvízben.

Általános problémát jelent azonban a víz fertőtlenítésére szolgáló klór hálózati vízbe történő adagolása. A klór ugyanis szintén méreg, csupán azért tűrjük meg jelenlétét az ivó- és fürdővízben, mert a jelenlegi állás szerint nem tudnak "jobb" megoldást a víz központilag történő tisztítására, melynek köszönhetően elpusztulnak a kórokozók. Ezért egészségügyi határértéket és szabványokat meg nem haladó mértékben mérgezzük magunkat.

Minden esetre a határértékek betartása mellett is a víz klórozása növelheti egyes rákbetegségek kialakulásának kockázatát.

Fontos megemlíteni továbbá, hogy a klór egyes szennyezőanyagokkal (szerves) reakcióba lép,melynek következtében daganatkeltő vegyületek un. trihalometánok keletkeznek. Ezen származékok jelenléte az ivóvízben további megbetegedésekért lehet felelős úgymint szív- és érrendszeri betegségek, hólyagrák, asztma, stb.

Jogosan felmerülhet a kérdés, hogy mi a megfelelő megoldás. Szerencsére napjainkban már otthoni környezetben találhatunk megoldás az ivóvíz tisztítására, amely jelenleg talán a legbiztosabb és leg költségkímélőbb megoldása. Konyhai ivóvíztisztító segítségével bárki helyileg megoldhatja a családjának szükséges mennyiségű ivóvíz megtisztítását. Egyes háztartási központi víztisztítók segítségével pedig fürdővizünk tisztasága is orvosolható.