Hatékony víztisztítók webáruháza.

 

 

Milyen víztisztítót vegyek?

 

A víztisztítók nehezen kiismerhető világa miatt, gondolom már benned is felmerült a fenti kérdés. Ezért most adunk néhány támpontot annak érdekében, hogy az igényednek megfelelőt víztisztító készüléket választhasd majd ki.

Milyen típusú víztisztítók vannak?

Három fő csoportra lehet osztani a készülékeket: 1. víztisztító - vízszűrő kancsók, 2. asztali vagy más néven csapra szerelhető víztisztítók, 3. a pult alá szerelhető berendezések.

 

1. Víztisztító kancsót akkor érdemes venni ha kis létszámú háztartásba kerül a készülék, ami leginkább egy (max 2) főt jelent, mivel más esetben nem lesz gazdaságos a gyakori szűrőbetét csere miatt a kancsó fenntartási költsége. Egy kancsó szűrőbetéte 1000-1500 Ft, kapacitása 100-150 liter. Ezért 2-3 fős lakásban akár éves 17.000 - 20.000 Ft közötti összegbe is kerülhet a szűrőcsere költsége.

A kancsó előnye, hogy bárhová rakható, nincs helyhez kötve.

A kancsó hátránya, hogy perceket kell várni a tiszta vízre (lassan folyik át a szűrőbetéten), pláne ha kell belőle 2- 3 liter még inkább megnő a rendelkezésre állási idő.

 

2. Asztali víztisztítót (más néven csapra szerelhető víztisztító) jól lehet alkalmazni létszámtól függetlenül, mivel kapacitásuk 4000 liter körül szokott mozogni. Fontos azonban, hogy a hagyományos, csak aktív szenet tartalmazó víztisztítók szűrőbetét élettartama csak 4-5 hónap, mivel az aktív szén táplálékul szolgálhat a vírusok, baktériumok számára és az élettartam lejárta után koncentráltan visszaengedi a megkötött méreganyagokat a vízbe. Ha biztonságos terméket szeretnénk, akkor olyat válasszunk, amelyik valami fejlettebb összetevőt is alkalmaz a tisztításra és mind emellett legyen a szűrőbetéte ezüsttel kombinált, ami további védelmet biztosíthat.

A készülék hátránya, hogy a csaptelep végére kell csatlakoztatni a víztisztító vezetéke végén lévő útváltó karral (1 perces procedúra), így a készülék kb. 60-70 cm-es vezetéke behatárolja annak elhelyezhetőségét.

Az asztali víztisztítók előnye azonban, hogy

 • nem kell használat előtt fel és utána leszerelni, mivel útváltó karja lehetővé teszi a választást tisztított és normál, tisztítatlan csapvíz között
 • a tisztított csapvíz real time-ban (jelen időben) tehát akkor nyerhető, amikor szükség van rá
 • a tisztítás elég gyorsan megy végbe, így percenként 1-1,5 liter ivóvíz nyerhető
 • az általában magas szűrési kapacitás (4000 liter) lehetővé teszi az évenkénti szűrőcserét (azon márkáknál, amelyek nem csak aktív szenet tartalmaznak)

 

3. Pult alá szerelhető víztisztítók esetében, mint a neve is mutatja az ilyen készülék a konyhapult alsó részén kap helyet a mosogatótárca alatt és a tisztított víz egy külön csapon keresztül nyerhető, ami a mosogató tárca sarkába kerül a hagyományos csaptelep mellé. A pult alá szerelhető készülékeknek két típusa van:

a.) Ozmózis víztisztítók, amely valójában mindent kiszűr a vízből (az ozmózis membránnak köszönhetően) ezért desztillált víz jellegű vizet kapunk. Az ásványi anyagok is eltűnnek az ivóvízből ezért gyakran nem szokták kedvelni az ilyen rendszereket. További hátrány, hogy a tisztított víz a készülékhez tartozó, rendszerint műanyag tartályban várakozik a fogyasztásra. A pangó vízben gyakran megemelkedik a baktériumok száma, ezért az ilyen rendszerek hasznossága megkérdőjelezhető, karbantartása és rendszeresen szükséges fertőtlenítése nehezen és költségesen oldható meg.

b.) Átfolyós víztisztítók, amelyek esetében nincs tartály. Az ilyen berendezés szintén a pult alá kerül és egy külön kis csapon át kapjuk a tiszta vizet. Az ilyen jellegű készülékek előnye, hogy:

 • jelen időben történik a vízszűrés, így a tiszta víz mindig friss
 • a hasznos ásványok is megmaradnak az ivóvízben
 • 4000 literes kapacitása miatt jó választás lehet kis és nagy háztartásokban egyaránt
 • jó megoldás ha nincs hely a csaptelep mellett egy asztali víztisztító számára vagy ha csak egyszerűen komfortosabban szeretnénk hozzájutni a tiszta ivóvízhez

Fontos tehát, hogy a lehetőségünknek, igényünknek megfelelő víztisztítót válasszuk!

 • Az oldalunkon található Aquaphor víztisztítók mindegyik megoldásból kínálnak az érdeklődőnek. (csapra, pult álá, kancsó)
 • Speciális szűrőbetét összetevőjük lehetővé teszi a biztonságos használatot évenkénti szűrőcsere esetén is (kivéve kancsók)
 • A minőségük igen jó és az áraik is elfogadhatóak

Ezért ha szeretnél egy minőségi terméket használni, amivel garantáltan tiszta, egészséges vizet fogyaszthatsz, akkor válasszd ki a neked legmegfelelőbbet.

Tekintsd meg minőségi víztisztító termékeinket.