Hatékony víztisztítók webáruháza.


BPA - Biszfenol A


A Biszfenol A felhasználása: Műanyagok alkotóelemeként van jelen a mindennapjainkban. Rengeteg termékben találkozhatunk vele, mivel megtalálható a háztartási gépek és eszközöktől kezdve az ásványvizes palackokban, ételhordó tároló edényekben vagy akár a gyermekjátékokban és cumisüvegekben.


Káros hatásai: Több kutatás is arra az eredményre jutott, hogy számtalan betegség kialakulásában játszhat szerepet, úgy mint rákos megbetegedések, pajzsmirigy rendellenességek, szívbetegségek. http://hu.wikipedia.org/wiki/Biszfenol_AMiért fontos, hogy a víztisztító BPA mentes műanyagból készüljön?
A BPA jelenléte elsősorban azon termékekben veszélyes, amely termékek érintkeznek a szervezetünkbe bevitt táplálékkal ill. folyadékkal. Pl. vizes palack, ételhordó, stb., mivel azokkal érintkezve a műanyagból egy kioldódási folyamat indul meg.
A víz esetében számolnunk kell annak magas oldó képességével, amely oldóképesség sajnos elősegíti és fokozza a kioldódó BPA mennyiségét. Ennek eredményeként méginkább megnő a szervezetbe jutó BPA mennyisége, ami növeli az esélyét a kapcsolódó betegségek kialakulásának.


 


Még fokozottabb kockázat az OZMÓZIS VÍZTISZTÍTÓK esetében!
A legnagyobb kockázatot azonban azok vállalnak, akik BPA-t tartalmazó ozmózis víztisztítót választanak. Alapjába véve sem javasoljuk az ozmózis víztisztítókat, mivel nagyon alacsony ásványi anyag tartalmú ivóvizet készítenek, amit az emberi szervezet nem jól hasznosít (annak ellenére, hogy még visszasózó patron is található rajtuk a visszasózott víz összes ásványianyag tartalma így sem haladja meg a kb. 50-70 mg/l-t.). Ez a közel desztillált „tisztaságú” víz igen magas oldó képességgel rendelkezik, tehát igen jelentősen fokozza a BPA kioldódást, létrehozva így a lehető legrosszabb párosítást, azaz az emberi szervezet számára használhatatlan ásványi anyag mentes desztillált vizet, kimagasló Biszfenol A szinttel.


 


NSF
Az NSF egy nemzetközi, független, közegészségügyi és környezetvédelmi szervezet, amely élelmiszerbiztonsági szempontból is vizsgálja az adott terméket. Világszerte ismert vállalat, amely ivóvízbiztonsági szempontok alapján is ad ki tanúsítványokat, így a víztisztító készülékek esetében is nagy fontossággal bír az NSF minősítés megléte.
http://www.nsf.org/


 

 


TÜV Nord
A TÜV Nord az egyik legismertebb és leghitelesebb terméktanúsító vállalat. Az általa tanúsított termékek rendszerint megfelelnek az európai szabványoknak és normáknak, amely így garantálja az adott termék biztonságos használhatóságát.
http://www.tuv-nord.com/en


 
 


www.aquaphor.com A gyártó weboldala


old.aquaphor.com A gyártó régi weboldala (az összes elérhető termékkel)