Hatékony víztisztítók webáruháza.


Vízszűrő készülékek otthonra

A vízszűrők otthoni használata egyre inkább elterjedt az utóbbi 1-2 évtizedben. Sokak választják a „helyi” azaz konyhai vízszűrők valamelyik típusát, amelyek különböző jellegű szűrést alkalmaznak a tiszta víz „előállítása” érdekében.

 

Miért hasznos egy vízszűrő?

Az elterjedő egészség centrikusság magával hozta a vízszűrő iparág fejlődését, egyre többekben alakul ki az igény elsősorban a csapvíz klórmentesítésére, valamint az egyre több méreganyag (hormonok, gyógyszerszármazékok, vegyszerek, stb.) eltávolítására. Sokunk megértette az ivóvíz fontosságát az emberi test helyes, egészséges működése kapcsán. Mindemellett jelentős összeget spórolhatunk az ásványvíz kapcsán felmerülő közvetlen és közvetett költségek tekintetében, mivel egy konyhai vízszűrő használata mellett nem igen rohangálunk nyáron autoval ásványvízért.

 

Hogyan válasszunk vízszűrőt?

A széles készülék kínálat miatt érdemes alaposan tájékozódni és átgondolnunk, hogy mit fogunk rendelni. Válasszunk a háztartás / család létszámának megfelelő vízszűrőt, amit elsősorban a készülék szűrési kapacitása határozhat meg. Egy vízszűrő kancsó inkább egy főnek alkalmas tiszta ivóvíz készítésére. Egy - négy fő esetén csapra szerelhető vagy pult alá szerelhető vízszűrő javasolt.

 

Fontos még a szűrt víz típusa,

amely lehet ásványvíz jellegű, mivel megmarad a csapvíz ásványi anyag tartalma. Vagy lehet desztillált víz jellegű – alacsony ásványi anyag tartalmú, mint az ozmózis víz. Ha ragaszkodunk a megszokott ásványi anyagokhoz (kalcium, nátrium, stb.) az ivóvizünkben akkor átfolyós vízszűrőt válasszunk, amely nem alkalmaz ozmózis membránt a tisztításnál. Ha minimális szintre szeretnénk letornászni a vízben egyébként természetesen előforduló ásványi anyagokat, akkor ozmózis rendszerű vízszűrőt kell vásárolni. Ezen rendszer sajátossága a lágy víz, néhányan pártolják, sokak nem.

 

A vízszűrő készülék elhelyezése is lényeges szempont,

az egyszerű vízszűrő kacsók „mobilak”, bárhová el lehet helyezni, nem igényel bekötést a vízvezeték hálózatba.  A csapra vagy a pult alá szerelhető vízszűrők némi kötöttséggel járnak. A csapra szerelhető a mosogató tárca szélében helyezhető el és a csaptelep végére csatlakozik, egy un. útváltó csappal (amit nem kell leszerelgetni használat után). A pult alá szerelhető vízszűrő pedig szinte láthatatlan, de használatával minimális helytől meg kell váljunk a csap alatt a szekrényben. Ez a típus a leg elegánsabb és legtartósabb is egyben. Az ilyen szűrő mindig egy a készülékhez tartozó csapon adja a finom, klórmentes vizet, ami a normál csap mellett kaphat helyet. Aquaphor vízszűrőink minden kategóriában kínálnak készülékeket.